Astralni dotik

politika zasebnosti

V tem pravilniku najdete opis, kako Društvo Astralni dotik, ob obisku spletne strani ali v primeru nakupa storitve ali blaga, razpolaga z vašimi osebnimi podatki, jih varuje, vzdržuje in v nekaterih primerih lahko tudi deli.

Predlagamo, da si preberete to politiko zasebnosti, saj boste samo v tem primeru razumeli vaše pravice. Če se s katerimi pogoji te politike zasebnosti ne strinjate, nam pišite na elektronski naslov uros@astralnidotik.si ali do spletnega mesta ne dostopajte.

Da bi razumeli določbe pogojev poslovanja, izraz storitev pomeni energetska terapija oz. alternativno zdravljenje z energijo na daljavo ali tantra masaža na daljavo, izraz blago pa pomeni darilne bone.

 

VAROVANJE IN ZASEBNOST PODATKOV TER UPORABNIKOV STORITEV

Pomembnosti zanesljivega varovanja osebnih podatkov se v Društvu Astralni dotik še kako zavedamo. Kot ponudnik storitev in upravljalec spletne strani www.astralnidotik.si se zavezujemo, da bomo skrbno varovali in zaščitili zasebnost osebnih podatkov ter uporabnikov spletne strani pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Vse pridobljene podatke, preko spletne strani, elektronske pošte ali preko drugih telekomunikacijskih virov, bomo zbirali samo za lastno evidenco, ter jih uporabili izključno za kvalitetno opravljanje storitev, posredovanje informacij in obveščanje o storitvah, ki so ali bodo takrat na voljo. Podatke bomo varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in jih v nobenem primeru brez izrecne privolitve uporabnika ne bomo posredovali, jih delili tretji osebi ali jih uporabili za drug namen.

 

KATERE INFORMACIJE O VAS ZBIRAMO IN KAKO JIH UPORABLJAMO

KATERE PODATKE O VAS ZBIRAMO

Ponudnik in upravljalec spletne strani zbira naslednje podatke:

–              Ime in priimek

–              Spol

–              Naslov in kraj bivanja

–              Naslov elektronske pošte

–              Kontaktna telefonska številka

–              Datum rojstva

–              Pogovorni jezik

–              Naziv podjetja oz. pravne osebe ter davčna številka (če je uporabnik pravna oseba)

–              Ostale podatke, ki jih uporabnik prostovoljno napiše v obrazce

In jih uporablja za naslednje namene:

–              Pošiljanje novic

–              Pošiljanje obvestil o aktualnih novostih, izdelkih in storitvah, dogodkih, akcijah, raznih spremembah

–              Pošiljanje gradiva po pošti npr: Pošta Slovenije (samo na naslov uporabnika)

–                Pošiljanje specifikacij in potrdil v zvezi z naročenimi storitvami in izdelki

–              Pošiljanje uradnih dokumentov: računov, opominov in dobavnic za prijavljene storitve

–              Uporaba za nemoten potek naročil ali prijav na energetsko terapijo

–                Pošiljanje sporočil in materiala, povezanega z opravljeno storitvijo ali kupljenim izdelkom

Pri vsakem vašem obisku naše spletne strani samodejno zberemo tudi IP naslov in piškotke.

Podatke, ki jih zbiramo od vas, lahko uporabimo za izpolnjevanje vaših zahtev, upravljanje spletnega mesta, komuniciranje z vami, izdelkih, storitvah, dogodkih in drugih priložnostih, povezanih z našimi storitvami ter izvajanje raziskav in analiz. Vaše osebne podatke tudi obdelujemo, da vam ponudimo naše storitve še v kvalitetnejši meri. Pravna podlaga za obdelavo takšnih podatkov je bodisi naš legitimni interes, da odgovorimo na vaša vprašanja in vam ponudimo naše storitve, ali pa na vašo zahtevo sprejmemo ukrepe pred sklenitvijo pogodbe (opravljanja storitve) z vami.

URL-JI IN NASLOVI IP

Tako kot številna druga spletna mesta, tudi mi zbiramo informacije o uporabnikovi uporabi in krmarjenju po spletnem mestu. Te informacije nam pomagajo pri oblikovanju spletnega mesta, ki bolj ustreza potrebam naših uporabnikov. Informacije, zbrane od obiskovalcev spletnega mesta, vključujejo ime domene, ki se uporablja za dostop do interneta, uporabljeni brskalnik, obiskane strani, referenčno spletno mesto in naslov internetnega protokola (»IP«). Vaš naslov IP uporabljamo za diagnosticiranje težav z našim strežnikom in za upravljanje spletnega mesta. Vaš naslov IP se uporablja tudi za lažjo identifikacijo in zbiranje širokih demografskih podatkov.

PIŠKOTKI IN DRUGE PODOBNE TEHNOLOGIJE

Kot večina spletnih mest tudi na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se ob obisku spletnega mesta shrani v vaš računalnik ali drugo napravo. Piškotki olajšajo uporabo spletnega mesta, tako da med drugim shranijo vaše želje. Za dostavo vsebine našega spletnega mesta so potrebni določeni piškotki. Piškotke lahko uporabljamo tudi za posredovanje vsebine, prilagojene vašim interesom. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, nam omogočajo, da vas prepoznamo. Če je vaš brskalnik nastavljen na zavrnitev piškotkov ali če vas brskalnik obvesti, da boste kmalu prejeli piškotek in ga zavrnete, potem vaša uporaba spletnega mesta morda ne bo tako učinkovita ali prijetna, kot bi bila, če bi bili piškotki omogočeni. Informacije, ki jih zbiramo s piškotki, nam omogočajo, da izboljšamo svoje ugodnosti in ostale informacije.

Na spletni strani uporabljamo piškotke za statistični namen, kjer pa se ne hranijo nobeni osebni podatki obiskovalcev. V kolikor ne želite, da se na vaš računalnik ali napravo hranijo piškoti, lahko ustrezne nastavitve uredite tudi v vašem brskalniku.

*Piškotke lahko vedno onemogočite v nastavitvah brskalnika ali na enem od naslednjih spletnih mest:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ ,  http://www.youronlinechoices.com/ .

VRSTE PIŠKOTKOV NA SPLETNI STRANI

Bistveni: Nekateri piškotki so bistveni za vas, da lahko izkusite popolno funkcionalnost naše spletne strani. Omogočajo vam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje kakršnih koli varnostnih groženj. Osebnih podatkov ne zbirajo ali shranjujejo. Ti piškotki vam omogočajo prijavo na različne obrazce.

Statistika: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletne strani, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletna stran in kje potrebuje izboljšave.

Trženje: Na naši spletni strani so prikazani oglasi. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam prav tako pomagajo spremljati učinkovitost teh oglaševalskih akcij. Informacije shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi ponudniki oglasov tretjih oseb, da vam prikazujejo oglase tudi na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcionalnostim naše spletne strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali skupno rabo vsebine spletne strani na platformah socialnih medijev.

Nastavitve: Ti piškotki pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da imate boljšo in učinkovitejšo izkušnjo ob ponovnih obiskih spletne strani.

[cookie_audit bolcks=”cookie,description” heading

Spletna stran za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke in je skladna z zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Za več informacij o piškotkih, kako delujejo in kako jih izklopiti najdete na www.aboutcookies.org.

DELJENJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke, ki jih o vas zbiramo prek spletnega mesta, ne bomo delili, prodajali ali jih na kakšen drug način razkrivali tretjim osebam, razen v naslednjih primerih:

  • V nekaterih okoliščinah, na primer, v povezavi z nezakonito dejavnostjo na spletnem mestu, ali odgovor na sodni poziv, sodni nalog ali drug pravni postopek, smo lahko zakonsko zavezani razkriti podatke o vas tretjim osebam. Pridržujemo si pravico, da podatke, ki jih zbiramo, posredujemo organom pregona ali drugim vladnim uradnikom, saj se po lastni in absolutni presoji zdijo potrebne in primerne.
  • Skupne ali anonimne podatke, ki vas ne morejo identificirati, lahko delimo s tretjimi osebami. Na primer, lahko razkrijemo število obiskovalcev spletnega mesta ali število ljudi, ki so prenesli določen dokument.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Ne odobravamo in nismo odgovorni za informacijske prakse ali politike zasebnosti spletnih mest, ki jih upravljajo drugi in so lahko povezane z našim spletnim mestom, vključno s spletnimi mesti naših programskih partnerjev in sponzorjev. Če se odločite za dostop do spletnega mesta tretje osebe, ki je morda povezano s tem spletnim mestom, se posvetujte s politiko zasebnosti tega spletnega mesta. Ta pravilnik o zasebnosti ureja samo informacije, ki jih zbiramo neposredno, ne pa tudi spletnih mest, storitev ali aplikacij, ki se ne sklicujejo na to politiko zasebnosti ali ki jih vzdržujejo ali nadzirajo druga podjetja ali organizacije, vključno s spletnimi mesti tretjih oseb, na katere je spletno mesto povezano. Vključitev povezave ali sklica na spletno mesto ne pomeni, da s tem potrjujemo spletno mesto.

OTROŠKA ZASEBNOST

To spletno mesto ni namenjeno osebam, mlajšim od 18 let. Če ste mlajši od 18 let, ga ne uporabljajte ali dostopajte kadar koli in na kakršen koli način. Z uporabo te spletne strani potrjujete, da ste starejši od 18 let. Društvo Astralni dotik tega spletnega mesta ne namerava uporabljati za zbiranje osebnih podatkov od oseb, mlajših od 18 let.

 

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE

Vaši podatki se hranijo tako dolgo, dokler jih potrebujemo za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov. Kontaktni podatki se lahko hranijo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani oz. do preklica vašega privoljenja.

Vsi podatki v elektronski obliki se shranjujejo v naših podatkovnih centrih, na strežnikih v skladu s področno zakonodajo in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Društvo ima dostop do osebnih in drugih podatkov strank in uporabnikov spletne strani. Seznanjeno je z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in dolžno upoštevati vsa ta določila o varovanju teh podatkov. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s upravljavcem podatkov.

 

KATERE PRAVICE IMATE IN KAKO JIH LAHKO UVELJAVITE

Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene, za katere smo jih zbrali. Zagotavljamo vam uresničevanje spodaj opredeljenih pravic brez nepotrebnega odlašanja, v vsakem primeru v roku enega meseca po prejemu vaše zahteve. Rok za uresničevanje pravic si pridržujemo podaljšati za največ dva meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila prejetih zahtev. V kolikor nameravamo podaljšati rok, vas bomo o tem obvestili najpozneje v enem mesecu od prejema zahtevka, skupaj z razlogi za zamudo.

Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s kakšno od njegovih pravic, lahko zahtevamo zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Če so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, si pridržujemo pravico, da zaračunamo razumno pristojbino ali pa bomo zavrnili ukrepanje v zvezi s prejeto zahtevo.

V skladu s področno zakonodajo, vam omogočamo uveljavitev naslednjih pravic v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

Ob upoštevanju zakonskih omejitev imate pravico, da:

– zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov

– zahtevate popravek svojih osebnih podatkov

– zahtevate izbris vaših osebnih podatkov

– zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov

– ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov

– prejmete svoje osebne podatke v strojno berljivi obliki in jih pošljite drugemu krmilniku (pravica do prenosljivosti podatkov)

Za uveljavljanje zgoraj omenjenih pravic, nam pišite na elektronski naslov: uros@astralnidotik.si.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu.

 

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico do sprememb kateregakoli dela Politike zasebnosti brez predhodnega obvestila. To lahko vključuje spreminjanje načina zbiranja, vzdrževanja in shranjevanja informacij. Če spremenimo ta pravilnik o zasebnosti, začnejo spremembe veljati takoj. Spremenjena Politika zasebnosti prične veljati z dnem objave na naših spletni strani.

Trenutno velja različica Pravilnika o zasebnosti od dne 10. 5. 2021 in je dostopna na spletnem mestu https://astralnidotik/Politika zasebnosti/.  

Priporočamo vam, da redno obiskujete to stran, da ste na tekočem z najnovejšimi spremembami.

V primeru dodatnih vprašanj ali pripomb glede politike zasebnosti, nas lahko obvestite na elektronski naslov: uros@astralnidotik.si

 

IZJAVA UPORABNIKA

Z branjem vseh izjav in pogojev, vsebovanih v tem dokumentu sem seznanjen, se z njimi strinjam in jih potrjujem.