Astralni dotik

ENERGIJSKI CENTRI - ČAKRE

Včasih je bil koncept energijskih centrov (čaker) znan oziroma uporabljen, predvsem v indijski in kitajski medicini ter nekaterih ezoteričnih duhovnih tradicijah. Predvsem v zadnjih letih pa se je koncept harmonizacije in odpiranja čaker precej razširil in počasi se vedno več ljudi zaveda kako pomemben je. Običajno govorimo o sedmih glavnih energijskih centrih, čeprav so tu še nekateri stranski. Ti glavni energijski centri se nahajajo pred in izven fizičnega telesa ter potekajo vzdolž hrbtenice (od začetka le-te in vse do vrha glave). Lahko si jih predstavljamo tudi kot energijske vrtince, skozi katere se pretaka naša življenjska energija (prana). Delovanje in pretočnost le-teh pa je zelo pomembna za izboljšanje vseh aspektov našega življenja. Npr.: boljše zdravje in počutje, zdravje notranih organov, naše delovanje, občutek varnosti in povezanosti z vsem, večja intuicija in ustvarjalnost, boljše izražanje in čutenje, globlji odnosi, večje sprejemanje, lažja kontrola čustev, boljše mentalne in umske sposobnosti itd..

Glavnih 7 čaker, ki si sledijo od spodaj navzgor so Korenska, Sakralna, Solarni pleksus, Srčna, Grlena, Tretje oko in Kronska čakra. Tudi energija, ki je na posamezni čakri gre (od spodaj navzgor) od najbolj grobe do najredkejše.

Te energijske centre (čakre) lahko harmoniziramo in odpiramo s pomočjo različnih vaj in praks (meditacije, vizualizacije, dihalnih tehnik, energijske joge, energijskih terapij, terapevtske energijske masaže in prav tako tudi tudi drugih duhovnih pristopov.

Še nekaj dejstev:  

  • Struktura človeškega bitja je sestavljena iz več teles in ne samo enega. Poleg (primarnega) fizičnega telesa, se moramo za naše boljše zdravje in počutje zavedati in dati fokus tudi na vsa ostala telesa (eterično-pranično, astralno-čustveno, mentalno in duhovo.
  • V našem bitju je poleg 7 glavnih in stranskih energijskih centrov (čaker) preko 72.000 energijskih kanalov, od tega 3 glavni potekajo vzdolž hrbtenice).
  • Blokade se lahko pojavijo kjerkoli in v vseh naših telesih.
  • Vedno se blokade najprej pojavijo v višjih telesih mentalnem, čustvenem in energijskem, ter se šele nato manifestirajo v fizični obliki. Lahko tudi kot bolezen, bolečina. vnetje itd.
  • Nekatere blokade in stopnjo energijske pretočnosti »prinesemo« s seboj že iz preteklih življenj.

Objavljeno tudi na portalu: SVETLOBA

Si želiš na email naslov občasno prejemati koristne novičke, na kakšen način si lahko pomagaš za izboljšanje zdravja in počutja? Bi bil rad obveščen/a o novostih, ugodnostih in ostalih aktivnostih, ki jih nudimo v Astralnem dotiku?

Prijava

Si se ustavil/a na svoji evolucijski poti?

Se srečuješ z zdravstvenimi težavami? 

Bi rad/a povečal/a svojo notranjo moč, voljo, življenjsko energijo, čutenje ljubezni…?

Te zanima kako ti lahko pomagam?

klikni za kratek

brezplačen

posvet

Si želiš na email naslov občasno prejemati KORISTNE NOVIČKE, na kakšen način si lahko pomagaš ZA IZBOLJŠANJE ZDRAVJA in POČUTJA? Bi bil rad obveščen/a o novostih, ugodnostih in ostalih aktivnostih, ki jih nudimo v Astralnem dotiku?

PRIJAVA NA E-NOVIČKE