Astralni dotik

10 KORAKOV ZA boljše zdravje in počutje

Kaj je lepšega, kot zjutraj zbuditi se naspan, poln energije, odlične volje in popolnoma pripravljen za nov dan ter nove izzive. Mislim, da si vsak izmed nas želi tega. Tudi sam sem imel v življenju že takšno obdobje. Že zjutraj sem vedel, da bo popoln dan ne glede na to kaj se bo zgodilo. Bil sem odprt in pripravljen na vse… Res dober občutek, ko samo pomislim…

Se sprašujete, kaj mi je takrat pomagalo, da sem uspel priti do takšnega rezultata? Vsekakor je vplivalo na to več dejavnikov, nekaj od njih pa je naštetih tudi spodaj v opisu.

10 korakov, ki jih tudi sam poizkušam narediti vsak dan in vem, da mi pomagajo pri boljšem zdravju, počutju ter za mojo hitrejšo duhovno rast.

1. Jutranje zavedanje telesa in uma

Da bi dan začeli s čim boljšim zavedanjem, naravnanostjo in s kar se da dobro pripravljenostjo, lahko takoj ko se zbudimo naredimo »pregled« opazovanje našega fizičnega telesa in naših misli. Hitro lahko ugotovimo v kakšnem stanju sta. v prijetnem ali neprijetnem, so kje na našem fizičnem telesu bolečine, je kateri del telesa bolj občutljiv, ipd.. Samo opazujmo. Prav tako opazujmo tudi naše misli in jih poizkusimo kar se da umiriti. Lahko damo tudi namero, kaj si želimo od prihajajočega dneva in se trudimo biti nenavezani na rezultat.

2. Fizično čiščenje in fizična aktivnost

Po končanem procesu opazovanja našega fizičnega telesa, uma in po podani nameri za tisti dan, je čas, da vstanemo in očistimo naše fizično telo. Pri večini sem spada: umivanje zob, in obraza, jutranje tuširanje, nekateri pa se že poslužujejo tudi čiščenje jezika ter spiranje oči in nosnih votlin. Priporočljivo je, da našo fizično aktivnost (razgibavanje našega fizičnega telesa) naredimo še pred zajtrkom, saj je to najbolje za naš metabolizem ter fizično pripravljenost za dan. 

3. Mentalno čiščenje in aktivnost 

V naš vsakdan je dobro vključiti tudi čiščenje mentalnih procesov ter mentalno aktivnost. Pod to skupino bi lahko šteli veliko različnih načinov in metod, s katerimi si lahko pomagamo čistiti mentalne vzorce in čistiti energijske kanale za še boljšo pretočnost ter posledično boljše zdravje in počutje. Vsak posameznik zase ve, kaj mu najbolj ustreza oz. kaj lahko izvaja. Pod to rubriko sam na prvo mesto uvrščam jogijske vaje: asane s fokusom na energijah in energijskih centrih, dihalne vaje, koncentracijske vaje za umirjanje uma itd..

4. Zdravo – pravilno prehranjevanje

S tem ne mislim, na vegetarjansko ali vegansko hrano, temveč predvsem to, kar je dobro za naš organizem in naše telo. Takšne informacije, kaj je primerno za naš organizem lahko dobimo pri različnih specialistih, kot npr: pri dobrem Ayurvedskem doktorju, na bioresonanci, itd.. Moj bolj splošen nasvet je, da se poizkušajmo čimbolj izogibati procesiranim in konzerviranim produktov, hitri hrani, alkoholu, cigaretom in drugim substancam, ki mašijo naše energijske kanale ter posledično tudi energijske centre.

5. Dobro delo ali gesta za druge

Ker živimo v obdobju, ki je najmanj duhovno, je v tem obdobju prisotnih veliko slabih dejanj, bolezni, bolečine itd. Zato je še toliko bolj pomembno, da se tega zavedamo in širimo dobro voljo in našo pozitivnost tudi med druge. Lahko je zelo majhna gesta npr: , da pokličemo prijatelja ali znanca in ga vprašamo kako je, ko gremo po ulici mimoidočega prijazno pozdravimo in se mu lepo nasmehnimo, darujemo kaj ljudem, ki potrebujejo pomoč itd..

6. Preživljanje časa v naravi

Vsi že vemo, da je vitamin D zelo pomemben za naše boljše počutje, posledično pa tudi za naše psihično in fizično zdravje. Vsak dan poizkusimo vsaj nekaj časa preživeti zunaj na zraku Če se le da nekje v naravi, na soncu, ob vodi ali v gozdu, kjer je veliko prane.

7. Lastno izobraževanje

Med drugimi naštetimi, je za naše boljše funkcionalne sposobnosti in našo rast dobro, da si vsak dan vzamemo tudi nekaj časa za lastno izobraževanje. Lahko je v kakršni koli smeri ali na kakršenkoli način. Dovolj je že 5 min branja poučnega članka ali knjige, učenja tujega jezika, lahko rešujemo križanke ali kaj podobnega. Tako še bolj ohranjamo naš um živ in zdrav.

8. Lastna sprostitev

Hitro se zgodi, da v tem norem in hitrem življenjskem tempu ter pri vseh motečih dejavnikih pozabimo nase, na našo sprostitev in užitek. Včasih se nam to zgodi za voljo drugih, včasih so drugi razlogi npr.: služba, preveč aktivnosti za tekoč dan, prevelika ponudba produktov na trgu, itd.. Ne pozabimo nase in si vzemimo nekaj časa v dnevu ter si privoščimo vročo kopel, poglejmo dober film, oddajo ali dokumentarec, privoščimo kratek popoldanski počitek, berimo knjigo, ki nas sprošča, pojdimo sami na sprehod…

9. Ritual hvaležnosti

Življenjska pot po kateri hodimo je lahko zelo nepredvidljiva. Danes smo srečni, jutri pa se naše življenje obrne na glavo. Naše trenutno stanje se lahko zelo hitro spremeni iz dobrega na slabše in tudi v obratno smer iz slabega na dobro, zato je pomembno, da se kljub našemu trenutnemu počutju ter situaciji v kateri se nahajamo, vsak dan zahvalimo za nekaj stvari in ljudi, ki so prisotni v našem življenju… Predvsem je pomembno, da se zahvalimo za naše zdravje, odnose in naše življenje, ki nam je bilo podarjeno.

10. Zavestno dihanje

Imate tudi vi občutek, da se “danes” vse odvija veliko hitreje kot se je včasih? Da je “danes” bistveno več nekih aktivnosti in obveznosti, ki bi jih radi postorili v enem dnevu ter da so včasih pritiski in pričakovanja od drugih in do samega sebe enostavo preveliki? Žal je tudi moj občutek tak in menim, da me le-ta ne vara. USTAVIMO SE! Vzemimo si čas za ZAVESTNO in GLOBOKO DIHANJE. S tem mislim, da naš fokus usmerimo 100% na naše dihanje. Na vsak naš vdih in izdih kateri naj bodo kolikor se da umirjeni in globoki. V tem procesu naj ne bi razmišljali o ničemur drugem, To lahko izvedemo ob različnih priložnostih npr. na sprehodu, na vožnji v avtu ali na kolesu, v kopalni kadi, med kuhanjem večerje, pred ali po spanju itd… Sam v tem primeru čutim večjo pomirjenost in zadovoljstvo v sebi, lažje se spopadam z različnimi stresnimi sitaucijami in vse je veliko bolj lahkotno, kot če tega ne počnem.  

Objavljeno tudi na portalu: SVETLOBA

Si želiš na email naslov občasno prejemati koristne novičke, na kakšen način si lahko pomagaš za izboljšanje zdravja in počutja? Bi bil rad obveščen/a o novostih, ugodnostih in ostalih aktivnostih, ki jih nudimo v Astralnem dotiku?

Prijava

Si se ustavil/a na svoji evolucijski poti?

Se srečuješ z zdravstvenimi težavami? 

Bi rad/a povečal/a svojo notranjo moč, voljo, življenjsko energijo, čutenje ljubezni…?

Te zanima kako ti lahko pomagam?

klikni za kratek

brezplačen

posvet

Si želiš na email naslov občasno prejemati KORISTNE NOVIČKE, na kakšen način si lahko pomagaš ZA IZBOLJŠANJE ZDRAVJA in POČUTJA? Bi bil rad obveščen/a o novostih, ugodnostih in ostalih aktivnostih, ki jih nudimo v Astralnem dotiku?

PRIJAVA NA E-NOVIČKE